Thaise kippensoep met kokos en garnaal

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Thaise kippensoep met kokos en garnaal


24 Augustus 2012

[/box]


[box]Kippensoep



Ingredienten:

4 dl kokosmelk

5 dl kippenbouillon

2 cm Laos in dunne plakjes

2 rode pepers in julienne

1 stengel citroengras

3 kafir lime blaadjes in stukjes gescheurd

2 eetlepels limoensap

1 theelepel bruine suiker

Geplukte kip

Koriander vers

4 grote garnalen




Bereiding:

Koriander grof hakken en apart zetten.
Garnalen kruiden met zout en peper en aanbakken, dan apart zetten.
Giet de kokosmelk in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur.
Verhit de bouillon apart met 3 dl water, de laos (galanga) plakjes, rode peper, citroengras en de lime blaadjes.
Laat dit 20 minuten trekken, giet dan de kokosmelk erbij.
Voeg de vissaus, limoensap en suiker toe nu nog 5 minuten zachtjes doorkoken en op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de kip, garnalen en korianderblaadjes toe en serveer.

[/box]

[box]Serveren


Lekker in een diepbord met wat korianderblaadjes er overheen.

Eet smakelijk!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]