
Ingrediënten;
400 gram citroensap van gepofte citroen
250 ml water
65 citroenlikeur
1 gram suiker
rasp van 1 citroenen
10 gram agar agar
Bereiding:
Begin met het poffen van de citroenen op de barbecue. Breng het citroensap, water, citroenlikeur, suiker en citroenrasp aan de kook. Voeg al roerend de agar agar toe en kook 3 minuten door onder continu roeren. Stort in een bak en koel terug om volledig te laten geleren. Draai de gel glad in de blender.
Koolvis
Ingrediënten;
800 gram koolvis
olijfolie
Bereiding:
Smeer de vis in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Geef de vis even kleur op de pan. Bewaar de vis in de koelkast.
Zoet zuur
400 gram water
400 gram suiker
400 gram azijn
Bereiding
Alles met elkaar vermengen, en dan even opkoken.
Om zout zuur te marineren
Komkommer
Rettich
Radijsjes
Bereiding;
Snijd plakjesvan de komkommer
Snijd lange plakken van de retich
Snijd de radijsjes in vieren
Lak van ponzu
Ingredienten:
125 gram ponzu
500 gram glucosestroop
100 gram mirin
Bereiding:
Plaats de ponzu samen met de mirin en glucosestroop in een steelpan en kook voor de helft in.
Rouleaux van rettich
Ingrediënten:
De zoet zure rettich
Japanse paksoi
Bereidingen:
Snijd de rettich in dunne julienne. En rol in met de plakken paksoi
Sesamkletskop
Ingrediënten:
70 gram poedersuiker
30 gram sesamzaad
30 gram roomboter
30 gram jus d’orange
15 gram bloem
Bereiding;
Alle ingrediënten met elkaar vermengen. Het is het makkelijkste om de boter even te smelten. Gebruik het malletje om het beslag uit te smeren bak de kletskoppen op 170 graden tot dat ze goudbruin zijn ik schat zo in dat dat een minuut of 7 duurt.