Tataki van koolvis met ponzu en een crème van gepofte citroen.

Ingrediënten;
400 gram citroensap van gepofte citroen
250 ml water
65 citroenlikeur
1 gram suiker
rasp van 1 citroenen
10 gram agar agar

Bereiding:

Begin met het poffen van de citroenen op de barbecue. Breng het citroensap, water, citroenlikeur, suiker en citroenrasp aan de kook. Voeg al roerend de agar agar toe en kook 3 minuten door onder continu roeren. Stort in een bak en koel terug om volledig te laten geleren. Draai de gel glad in de blender.

Koolvis
Ingrediënten;
800 gram koolvis
olijfolie

Bereiding:
Smeer de vis in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Geef de vis even kleur op de pan. Bewaar de vis in de koelkast.

Zoet zuur
400 gram water
400 gram suiker
400 gram azijn

Bereiding
Alles met elkaar vermengen, en dan even opkoken.

Om zout zuur te marineren
Komkommer
Rettich
Radijsjes


Bereiding;

Snijd plakjesvan de komkommer
Snijd lange plakken van de retich
Snijd de radijsjes in vieren


Lak van ponzu

Ingredienten:

125 gram ponzu
500 gram glucosestroop
100 gram mirin

Bereiding:
Plaats de ponzu samen met de mirin en glucosestroop in een steelpan en kook voor de helft in.

Rouleaux van rettich

Ingrediënten:
De zoet zure rettich
Japanse paksoi

 Bereidingen:

Snijd de rettich in dunne julienne. En rol in met de plakken paksoi

Sesamkletskop

Ingrediënten:

70 gram poedersuiker

30 gram sesamzaad
30 gram roomboter

30 gram jus d’orange

15 gram bloem


Bereiding;
Alle ingrediënten met elkaar vermengen. Het is het makkelijkste om de boter even te smelten. Gebruik het malletje om het beslag uit te smeren bak de kletskoppen op 170 graden tot dat ze goudbruin zijn ik schat zo in dat dat een minuut of 7 duurt.