Sliptong met palingmousse, zeekraal en waterkerssaus

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Sliptong met palingmousse, zeekraal en waterkerssaus


22 maart 2012

[/box]


[box]Sliptong


Ingredienten:

8 sliptongen zonder vel

100 gram paling

Zout en Peper

2 Volle eetlepels boter

2 Eetlepels olijfolie


Bereiding:

Paling fijn pureren in de keukenmachine en in een spuitzak met kleine gladde spuit vullen. Met een keukenschaar de graten en kop van de sliptongen rondom afknippen. Trek van de koppen en graten een visbouillon. Dan aan een kant de sliptong in het midden zo insnijden dat je ze kunt vullen. Laat de filets wel vastzitten aan de graat. (Schaamtongetjes)
Kruid de sliptongetjes met wat palingmouse.

Verwarm de boter en olie in een antiaanbak-pan. Nu de tongen aan de onderzijde aanbakken en tijdens het bakken de bovenzijde bedruipen met de bakboter. Dan de tongetjes in een ovenschaal leggen en nog 8 tot 10 minuten op 160 graden nagaren.
[/box]

[box]Visbouillon / Waterkerssaus


Ingredienten:

Graten en koppen

100 gram bouquet (wortel/prei/ui)

2 takjes tijm

5 dl water

1,5 dl room

1 dl witte wijn

1 bosje waterkers

2 eetlepels boter

zout en peper



Bereiding:

Zet de graten en koppen met koud water op en breng langzaam aan de kook. Het eiwitschuim verwijderen en het bouquet en de tijm toevoegen nu 40 minuten laten trekken. Dan passeren door een fijne zeef en tot de helft laten inkoken.
Wijn en room toeveogen en weer inkoken tot een cremige saus.
Boter en waterkers met staafmixer erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Zeekraal


Ingredienten:

200 gram zeekraal

1 eetlepel boter

zwarte peper




Bereiding:

Zeekraal 2 minuten blancheren dan de boter erdoor mengen en op smaak brengen met een paar draaien zwarte peper.
[/box]

[box]Serveren


Leg een bolletje zeekraal op het bord. Leg er vervolgens 2 sliptongetjes op. Omring de sliptongetjes met visbouillon. Leg er een paar blaadjes waterkers op voor garnering.
[/box]


[box] Wijnsuggestie




[/box]