Sandwich van brioche met ganzenlever, gerookte paling en groene appel

[box]

AMUSE / 4 PERSONEN

Sandwich van brioche met ganzenlever, gerookte paling en groene appel


15 december 2011

[/box]


[box]Brioche sandwich


Ingredienten:

8 plakjes mini briochebrood van

4 plakje ganzenlever terrine van beste kwaliteit

2 palingfilets

1 Granny Smith appel

Appelstroop

Bereiding:

Snijd van plakjes van de brioche van ongeveer 7mm dik.
Snijd de paling in stukken ter grote van de brioche en doe het zelfde met de ganzenlever.
Voor het serveren de plakjes brioche aan beide zijden roosteren in een droge pan met antiaanbaklaag.

[/box]



[box]Siroop voor de appel


Ingredienten:

4 eetlepels suiker

2 dl witte wijn



Bereiding:

Snijd van de appel 4 plakken zo groot als de brioche en een ΒΌ cm dik.
Breng de wijn met de suiker aan de kook en verwarm de appel plakken 2 minuten in de siroop, haal de plakken eruit en laat afkoelen.
[/box]



[/box]

[box]Serveren


Zet met de achterkant van een lepel een veeg appelstroop op het bord.
Maak een sandwich van de brioche door te beleggen met de ganzenlever, paling en tenslotte de appel.
De sandwach op de veegappelstroop serveren.

[/box]