
8 personen
550 gram bosbessen of ( of bosbessenpuree 500 gram van Boiron – Sligro )
Bramen & bosbessen voor het garneren
6 blaadjes gelatine
75 gram suiker
2 ½ dl slagroom
3 eiwitten
½ dl Sambuca
½ dl Crème de Cassis
Muntblaadjes
Poedersuiker
Week de gelatine in koud water.
Breng 500 gram bosbessenpuree met 75 gram suiker tegen de kook aan.
Neem de pan van het vuur en los de goed uitgenepen gelatine op in de bosbessenpuree.
Laat de bosbessen puree lobbig worden door deze te koelen.
Klop de slagroom tot yoghurt dikte en de eiwitten stijf met een mespuntje zout.
En spatel beide en de Sambuca door de lobbige bosbessenpuree.
Vul dan de vormpjes.
Garneren met de bosbessen, bramen munt en royaal poedersuiker.
Bosbessen saus
½ dl Crème de Cassis
25 gram suiker
200 gram bosbessenpuree of 250 gram verse bosbessen
200 gram bosbessen ( of puree ) met 25 gram suiker en ½ dl Crème de Cassis verwarmen tot de suiker is opgelost, en af laten koelen.
Indien je verse gebruikt met een staafmixer pureren !
Bosbessencake ( voor onder in de ring )
200 gram bloem
1 afgestreken eetlepel bakpoeder
220 gram suiker
Mespuntje zout
1 ei
180 ml melk
60 gram zachte boter
40 gram bosbessen gepureerd
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en het zout.
Meng in een andere kom het ei, melk en de boter.
Meng het natte mengsel met het droge mengsel.
Roer de bosbessenpuree door het beslag.
Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 25 minuten goudbruin en gaar.