Mousaka van schol en aubergine en fetakaas

VOORGERECHT
12 PERSONEN

19 nei2022

Aubergines

Ingrediënten:

1 grote aubergine in ronde plakken gesneden

2 grote aubergines in de lengte door gesneden

2 tenen knoflook

2 takken tijm

Zeezout

Bereiding:

Begin met de oven op 200 graden voor te verwarmen.

Bestrooi de ronde plakken aubergine met zeezout en laat ongeveer een uur in een vergiet staan. Snijd ondertussen de 2 andere aubergines in de lengte door, en kerf het vruchtvlees kruislings in. Smeer het snij vlak in met olijfolie knoflook en tijm. Leg deze 4 stukken in een oven schaal en dek af met aluminiumfolie en gaar de aubergines ongeveer 1,5 uur in de oven. Na 1 uur spoel het zout er af en dep de aubergine goed droog Frituur de aubergine in hete olie en laat de plakken uitlekken op keukenpapier.

Als de aubergine gaar zijn lepel je het vruchtvlees eruit en mag je dit grof pureren breng het geheel op smaak met peper en zout.


Aardappelpuree

Ingrediënten:

8 aardappels

2 dl melk

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 theelepel komijnzaad

Bereiding:

Schil de aardappels kook ze gaar, ze op met koud water en zout. Zet de melk ondertussen op met de specerijen en als de aardappels gaar zijn giet de melk door een zeef. Pureer de aardappel en maak er een mooie puree van.


Scholfilet:

Ingrediënten:

11 scholfilets

Bereiding:

Snijd de scholfilets in tweeën zodat je een lang en een kort stuk krijgt.

Smeer deze in met een klein beetje olijfolie. En zet hier een mooi grill ruitje op.

Breng de andere kant van de vis op smaak met peper en zout.

Geschroeide Litle gem.

Ingrediënten:

2 kropjes Little gem

Bereiding:

Zoek per persoon 3 mooie kleine blaadjes uit en schroei deze met behulp van de brander.

Extra nodig voor dit gerecht

Fetakaas

Afila cress

Taggiasche olijven

Voor de opmaak van de bordjes