Limoncello semfreddo met citroensiroop

[box]

NAGERECHT / 8 PERSONEN

Limoncello semfreddo met citroensiroop


26 mei 2012

[/box]


[box]Limoncello



Ingredienten:

Rasp en sap van 1 bio citroen

6 eetlepels suiker

1 dl limoncello

325 gram lemon curd

250 gram stevige roomkaas

250 gram mascarpone

Lange vingers Italiaans

2 eieren



Bereiding:

Meng in een kom de citroenrasp en sap met 2 eetlepels suiker en limoncello.
Klop de lemon curd door de roomkaas en roer vervolgens de mascarpone erdoor.
Klop de eieren met de overige 4 eetlepels suiker boven een pan met warm water tot 40 graden, en klop de massa vervolgens in de keukenmachine koud en luchtig.
Dan het opgeklopte eimengsel erdoor spatelen.
Doop de lange vingers in het limoncello mengsel voordat ze in de vorm gaan.
En wissel af met de ijscrème.
Vervolgens in de vriezer laten opstijven.

Maak een grote in een met plasticfolie beklede cakevorm of 1 persoons porties.

[/box]

[box]Citroensiroop



Ingredienten:

1 dl water

100 gram suiker

Zest van 1 citroen



Bereiding:

Alle ingrediënten aan de kook brengen en 8 minuten op een laag vuur doorkoken.

[/box]

[box]Serveren


Heerlijk een plakje Limoncello met langevinger en citroensiroop eromheen gedrappeerd.
Eet smakelijk!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:





[/box]