Lange vingers met zoethout ijs

3 eidooiers , 3 eiwitten,90 gr suiker, 75 gr bloem met wat zout, suiker om te strooien

Dooiers opslaan, bewaren. Witten opslaan, suiker erbij. Dooiers erdoor spatelen, met de bloem. 25 Lange repen spuiten (15 cm) en bestrooien met suiker en direct afbakken op 175 graden. Loshalen van bakmat en af laten koelen.

150 gram mascarpone aanmaken met honing en in een spuitzak doen.

Lange vingers aan elkaar plakken met de mascarpone ertussen.

Ananas in blokken snijden van 2 cm ( 30 stuks nodig) en droogbakken in een koekenpan tot bruin. Afblussen met water en honing, kardemom toevoegen en laten trekken.

Roomijs maken van 5 dl melk,3 dl room, 6 eidooiers, 150 gr suiker en 1 eetlepel zoethoutpoeder. Dooiers opslaan met de suiker, room, melk en zoethoutpoeder aan de kook brengen, mengen met de dooiers. Zachtjes garen tot 85 graden, direct terugkoelen. ( gieten in een platte schaal/ kom)

Draaien in de ijsmachine en bewaren in de vriezer.

Tuilledeeg maken met 75 gr honing, 100 gr eiwit,100 gr bloem, 25 gr suiker beetje zout. Gladroeren en op de vorm smeren afbakken op 175 graden, goudbruin, direct uit de vorm halen. Bewaren op keukenpapier. 20 maken.

Blokjes  dresseren op bord, 3 pp, lange vingers erop, tuille met quenelle ijs erop, daarop nog 1 tuille. Baksiroop als saus gebruiken.