
Ingrediënten:
10 Lamskoteletten
2 aubergines
1 krop Romeinse sla
1 pot Campina Biologische boerenyoghurt
½ bos oregano
½ bos platte peterselie
½ bos koriander
ingemaakte citroen
3 stuks jalapeños
50 ml sushi seasoning
1 citroen
3 tenen knoflook
2 sjalotten
200 ml olijfolie
peper
zout
1/8 bosje mint
1/8 bosje bieslook
courgette
1 stuks gepofte paprika
1 thee lepel raz el ahnut
400 gram cous cous
800 gram groentebouillon
Extra nodig
Keukenmachine/staafmixer
Rasp
Barbecue
Chimichurri
Bereiding:
Meng de kruiden, koriander, oregano, platte peterselie 1 sjalot, jalapeños, de ¼ ingemaakte citroen (gebruik zowel het vruchtvlees als de schil), olijfolie, sushi seasoning en sap van een halve citroen in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Zet de chimichurri apart.
Aubergine
Halveer de aubergine door de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in en besprenkel met olijfolie. Gril de aubergines goudbruin en gaar gedurende circa 10 minuten op de barbecue.
Fruit 2 knoflooktenen en 1 sjalot met olijfolie in een steelpannetje glazig. Haal de aubergines van de barbecue en hak in grove stukken. Breng hierna op smaak met de gefruite knoflook en sjalot.
Yoghurt-vinaigrette
Bereiding:
Schep 6 eetlepels boerenyoghurt in een bakje en meng dit met een snuf zout, peper en een klein teentje knoflook (geraspt).
Schep 4 eetlepels groene olie van de chimichurri (zonder bezinksel) en meng deze voorzichtig in een paar draaien met de stevige yoghurt. Zorg dat het niet volledig met elkaar mengt.
Sla
Verwijder de buitenste donkere bladen van de Romeinse sla en snijd de resterende bladen van de Romeinse sla in 12 grove stukken en breng de sla op smaak met 3 eetlepels chimichurri (het bezinksel).
Lamskoteletten
Gril de lamskoteletten gedurende 2 minuten per kant op de barbecue en breng op smaak met peper.
Taubleh
hak de mint en snijd de bieslook beiden rag fijn. Voeg de theelepel raz el hanut toe aan de cous cous. Snijd de courgette in hele fijne brunoise. Haal van de gebrande paprika het verbrande vel. Snijd deze net zo fijn als de courgette. Voeg ook deze samen met de courgette toe aan de cous cous. Giet nu de bouillon op de cous cous. Dit kun je het beste doen tijdens het meegeven.