[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Koude aspergecrème met rouleau van tijgergarnaal
28 Februari 2013
[/box]
[box]Koude aspergecrème
Ingredienten:
16 asperges
Room
Zout en peper
Suiker
Roux ( 50 gram boter/60 gram bloem)
Bereiding:
Kook de asperges gaar in water met zout en suiker en een klontje boter.
Zet ze net onder water.
Snijd de kop met bovenkant 3 cm eraf.
Pureer vervolgens de rest in de keukenmachine glad en meet in de maatbeker.
Zeef een gelijk deel van het kookvocht en bind het licht af met wat roux ( niet alles !!! ).
Vervolgens de gepureerde asperge er door een zeef bijvoegen en het geheel even doorkoken.
Breng op smaak met zoute en peper.
[/box]
[box]Rouleau van tijgergarnaal
Ingredienten:
350 gram rauwe garnalen
40 gram eiwit
30 gram room
4 gram zout
Scheutje kreeftenolie
250 gram gekookte gamba’s fijngehakt
20 gram fijngehakte bosui
Bereiding:
Meng alle ingrediënten behalve de gekookte garnalen en bosui glad in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
In een kom doen en vervolgens de gehakte bosui en gehakte garnaal erdoor mengen.
Maak nu met plastic en aluminiumfolie een rol en pocheer deze gaar in een pan met water dat je tegen de kook aan houdt. ( 20/25 minuten)
[/box]
[box]Zoetzuur van komkommer
Ingredienten:
2 komkommers
20 gram zout
35 gram suiker
260 ml witte wijn
550 ml azijn
6 peperkorrels
6 korianderzaad
Bereiding:
Breng voor de pekel alle ingrediënten samen met de aromaten aan de kook en laat afgedekt afkoelen. Steek uit de komkommer 24 gelijke vormpjes.
[/box]
[box]Serveren
Om te garneren heb ik 2 soorten cress: Thoon en Shisocress en wasabi Tobiko eitjes.
Eerst de aspergecreme (juslepel)
Dan de rouleaux, plakje van 1 cm met daarom een in de lengte gesneden halve garnaal.
De aspergetopjes en komkommer om en om.
Wasabi eitjes op de garnaal
Cress
Eet Smakelijk!!!
[/box]