Koude aspergecrème met rouleau van tijgergarnaal

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Koude aspergecrème met rouleau van tijgergarnaal

 

28 Februari 2013

[/box]


[box]Koude aspergecrème


Ingredienten:

16 asperges

Room

Zout en peper

Suiker

Roux ( 50 gram boter/60 gram bloem)


Bereiding:
Kook de asperges gaar in water met zout en suiker en een klontje boter.
Zet ze net onder water.
Snijd de kop met bovenkant 3 cm eraf.
Pureer vervolgens de rest in de keukenmachine glad en meet in de maatbeker.
Zeef een gelijk deel van het kookvocht en bind het licht af met wat roux ( niet alles !!! ).
Vervolgens de gepureerde asperge er door een zeef bijvoegen en het geheel even doorkoken.
Breng op smaak met zoute en peper.

[/box]

[box]Rouleau van tijgergarnaal


Ingredienten:

350 gram rauwe garnalen

40 gram eiwit

30 gram room

4 gram zout

Scheutje kreeftenolie

250 gram gekookte gamba’s fijngehakt

20 gram fijngehakte bosui



Bereiding:
Meng alle ingrediënten behalve de gekookte garnalen en bosui glad in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
In een kom doen en vervolgens de gehakte bosui en gehakte garnaal erdoor mengen.
Maak nu met plastic en aluminiumfolie een rol en pocheer deze gaar in een pan met water dat je tegen de kook aan houdt. ( 20/25 minuten)
[/box]

[box]Zoetzuur van komkommer


Ingredienten:

2 komkommers

20 gram zout

35 gram suiker

260 ml witte wijn

550 ml azijn

6 peperkorrels

6 korianderzaad



Bereiding:
Breng voor de pekel alle ingrediënten samen met de aromaten aan de kook en laat afgedekt afkoelen. Steek uit de komkommer 24 gelijke vormpjes.
[/box]

[box]Serveren
Om te garneren heb ik 2 soorten cress: Thoon en Shisocress en wasabi Tobiko eitjes.

Eerst de aspergecreme (juslepel)
Dan de rouleaux, plakje van 1 cm met daarom een in de lengte gesneden halve garnaal.
De aspergetopjes en komkommer om en om.
Wasabi eitjes op de garnaal
Cress

Eet Smakelijk!!!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:


[/box]