
Pesto
1 flink bos basilicum2 eetlepels geroosterde pijnboompitten2 tenen knoflookParmezaanse kaas naar smaak
olijfolie
Bereiding
Haal de grove takken van de basilicum, maak de knoflook schoon. doe alles behalve de olijfolie in de blender. Laat de blender draaien en voeg de olijf olie toe maak er een beetje een stevige pesto van. Dus niet te veel olie gebruiken. Maak de pesto op smaak met peper en zout.
Kalfsmuis
Ingrediënten:
2 kalfsmuizen
De eerder gemaakte met pesto
Peper en zout
Bereiding:
Snijd de kalfsmuis zo in zodat je een lange dunne plak krijgt. Smeer deze in met pesto, en rol hem op als een rollade knop hem vast met keukentouw. gaar hem rustig op de bbq.
Tomatencompote
Ingrediënten :
15 tomaten
2 sjalotten
1 takje rozemarijn
2 takjes thijm
1,5 teentje knoflook
Bereiding :
Begin met een ruime pan water op te zetten om de tomaten te pliceren. Dit doe je door er aan de boven kan en onderkant een kruisje in te zetten met een mes. Dompel de tomaten 2 minuten in het kokend water en doe ze daarna in een bak koud water. Haal het vel van de tomaten. En snijd de zaadlijsten er uit. Hak de knoflook en snipper de sjalot. Haal de blaadje van de tijm en rozemarijn af en deze mag je ook hakken. Zet de sjalot, knoflook, tijm en rozemarijn in olie zonder dat het kleurt doe er de tomaten bij en kook alles in tot een stevige compote.
Gevulde aardappels van de bbq
6 grote vastkokende aardappelen
150 gram gerookte spekblokjes
200 ml crème fraiche
2 lente ui
100 gram geraspte kaas
zout en versgemalen peper
Bereiding
Maak de aardappelen schoon en borstel ze goed af zodat er nergens zand aan zit.
Je kunt ze poffen de barbecue maar ik heb nu gekozen om ze in een pan met water 10 minuten voor te koken. Laat ze na het koken afkoelen.
Snijd de aardappelen door de helft.
Hol de aardappelen voorzichtig uit met een lepel en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
Gooi de stukjes aardappel niet weg gezien we ze nodig hebben voor de vulling.
Zet een pan op het vuur en bak de gerookte spekblokjes krokant.
Snijd de lente-ui in ringen.
Maak het aardappel mengsel klein.
Neem een kom en voeg hierin de stukjes aardappel, de crème fraiche met de lente-ui, geraspte kaas en uitgebakken spekblokjes, roer alles goed door elkaar.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Leg de aardappelen in een skillet en vul de aardappelen met het mengsel. Wanneer je geen skillet hebt kun je de aardappelen ook gewoon op het rooster leggen.
Salie Jus
Ingrediënten:
3 dl jus de veau
1 kleine ui
3 eetlepels salie gehakt
1 scheutje rode wijn
Bereiding
Snijd de ui in grove stukken, en zet deze aan in de olie bak de salie even 2 minuten mee blus af met de rode wijn. Voeg de jus toe een laat tenminste een half uur zachtjes trekken.
Op het laatste moment zeef je de jus zodat je een mooie gladde jus krijgt.