Kabeljauw met courgettelamellen, tomaatcoulis, mediterrane dressing en anijs-aardappelballetjes

HOOFDGERECHT
12 PERSONEN

19 mei 2022

Kabeljauw

Ingrediënten:

1 gele courgette

1 groene courgette

Zachte boter

Ingrediënten:

Snijd 11 mooi porties van de kabeljauw breng deze op smaak met peper en zout. En snijd linten van de courgette. Snijd de zaadlijst eruit.

Vouw de linten dakpansgewijs om de kabeljauw en smeer in met een beetje zachte boter en leg op een oven schaal.

We garen de kabeljauw als we het hoofdgerecht gaan meegeven.


Tomatencoulis

Ingrediënten:

1 kg rijpe tomaten

2 tenen knoflook

2 blaadjes laurier

1 theelepel oregano

Bereiding:

Snijd de tomaten door de helft en bak ze op de snijkant in wat olijfolie. Voeg de knoflook oregano en laurier toe, bak de kruiden even mee en laat de tomaten een halfuur pruttelen.

Pureer de tomaten met een staafmixer en duw het geheel door een zeef. (voor thuis leg de tomaten in een natte doek en laat 2 uur uitlekken. ) voor nu binden we de coulis even af met maïzena mocht dat nodig zijn.


Voor de anijsballetjes

Ingrediënten:

500 gram bloemige aardappel

80 gram bloem

2 eieren

2 theelepels anijszaad

50 gram roomboter

Peper en zout

Bereiding:

Kook de aardappelen gaar en laat ze droogstomen in een pan.en pureer ze dan. Breng 1 dl water aan de kook met de roomboter. Voeg de bloem in een keer toe en laat dit gaar worden op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer de eitjes en het anijszaad erdoor. Meng de aardappels door het beslag en breng op smaak met peper en zout. Frituur balletjes op 180 graden


Dressing:

Ingrediënten:

1 theelepel kappertjes

1 theelepel gedroogde tomaat

1 theelepel gesnipperde sjalot

1 dl kippenfond

½ dl oude balsamico azijn

1 dl olijfolie

1 eetlepel basilicum

1 zakje jasmijn thee

Bereiding:

Snipper de sjalot, en hak de basilicum, kappertjes, tomaat doe alles in een pannetje en verwarm dit tot dat het lauwwarm is.


Courgetteballetjes

Ingrediënten:

2 gele courgette

2 groene courgette

Bereiding:

Boor met behulp van de pom parisienne boor balletjes uit de courgette. Stoof deze tijdens het meegeven beetgaar.