Hertenrug met pastinaak, peer en Opperdoezer ronde

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Hertenrug met pastinaak, peer en Opperdoezer ronde


27 September 2012

[/box]


[box]Hertenbiefstuk



Ingredienten:

4 hertenbiefstukjes 150 gram

Boter & olijfolie

Zout en peper




Bereiding:

Biefstukjes met zout en peper kruiden en mooi rosé bakken.
[/box]

[box]Kaneeljus



Ingredienten:

2 dl kalfsfond

Scheut kaneellikeur

2 kaneelpijpjes

1 sjalotje gesnipperd

Boter

Zout en peper




Bereiding:

Sjalotje aanfruiten dan de kaneel toevoegen en afblussen met de likeur.
Fond toevoegen en voor de helft inkoken.
Op smaak brengen en afmonteren met een klontje boter.

[/box]

[box]Peer



Ingredienten:

2 handperen ( conference of doyenne niet te rijp)

2 dl witte wijn

50 gram suiker

Citroensap




Bereiding:

Peer schillen en in mooie kleine brunoise snijden.
Maak een siroop van de suiker, citroensap en wijn en pocheer de blokjes 5 minuten.
dan uit de siroop halen en af laten koelen.

[/box]
[box]Aardpeer crème



Ingredienten:

100 aardpeer

1 sjalotje

Tijm en laurier

¼ teentje knoflook

½ dl kippenbouillon

½ dl room

Klontje boter



Bereiding:

Aardpeer gaar koken in water met zout.
Na het koken schil verwijderen.
Sjalotje fruiten met de knoflook, laurier en tijm
Bouillon en room toevoegen en laten inkoken.
Dan pureren en op smaak brengen met zout en peper.

Voor het serveren de peerblokjes door de aardpeerpuree roeren.
[/box]
[box]Opperdoezer ronde



Ingredienten:

8 aardappels klein

Geklaarde boter

Bosui

Crème fraîche




Bereiding:

Was de aardappels goed en kook ze in de schil gaar.
Dan afkoelen en voorzichtig met een vork prakken maar zo dat de aardappel heel blijft dan aan beide zijden bakken in wat geklaarde boter.
Serveren met een toefje crème fraîche en wat gehakte bosui.

[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]