[box]
HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN
Hertenrug met pastinaak, peer en Opperdoezer ronde27 September 2012 |
[/box]
[box]Hertenbiefstuk
Ingredienten:
4 hertenbiefstukjes 150 gram
Boter & olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Biefstukjes met zout en peper kruiden en mooi rosé bakken.
[/box]
[box]Kaneeljus
Ingredienten:
2 dl kalfsfond
Scheut kaneellikeur
2 kaneelpijpjes
1 sjalotje gesnipperd
Boter
Zout en peper
Bereiding:
Sjalotje aanfruiten dan de kaneel toevoegen en afblussen met de likeur.
Fond toevoegen en voor de helft inkoken.
Op smaak brengen en afmonteren met een klontje boter.
[/box]
[box]Peer
Ingredienten:
2 handperen ( conference of doyenne niet te rijp)
2 dl witte wijn
50 gram suiker
Citroensap
Bereiding:
Peer schillen en in mooie kleine brunoise snijden.
Maak een siroop van de suiker, citroensap en wijn en pocheer de blokjes 5 minuten.
dan uit de siroop halen en af laten koelen.
[/box]
[box]Aardpeer crème
Ingredienten:
100 aardpeer
1 sjalotje
Tijm en laurier
¼ teentje knoflook
½ dl kippenbouillon
½ dl room
Klontje boter
Bereiding:
Aardpeer gaar koken in water met zout.
Na het koken schil verwijderen.
Sjalotje fruiten met de knoflook, laurier en tijm
Bouillon en room toevoegen en laten inkoken.
Dan pureren en op smaak brengen met zout en peper.
Voor het serveren de peerblokjes door de aardpeerpuree roeren.
[/box]
[box]Opperdoezer ronde
Ingredienten:
8 aardappels klein
Geklaarde boter
Bosui
Crème fraîche
Bereiding:
Was de aardappels goed en kook ze in de schil gaar.
Dan afkoelen en voorzichtig met een vork prakken maar zo dat de aardappel heel blijft dan aan beide zijden bakken in wat geklaarde boter.
Serveren met een toefje crème fraîche en wat gehakte bosui.
[/box]