Hertenkotelet met groene peper een aardappeltorentje en knolselderij

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Hertenkotelet met groene peper een aardappeltorentje en knolselderij
 

24 oktober


[/box]

Hert koteletjes

4 hert koteletjes van 150 gram
Zout en peper
Olijfolie
Roomboter
Borrel wodka
10 fijngestampte jeneverbessen
½ eetlepel geplette groene peper
1 dl room
1 dl kalfsfond

Met zout en peper kruiden mooi rondom goudbruin bakken in olijfolie en boter, iedere 15 seconden omdraaien.
Dan onder folie 8 minuten laten rusten.
Voeg de jeneverbessen aan het aanbaksel toe en deglaceer de pan met de wodka, room en kalfsfond toevoegen en laten inkoken.
Door een zeef passeren en de groen peper toevoegen, op smaak brengen met zout en peper..klaar !

Knolselderij puree

1 knolselderij van 500/600 gram
Room
1 volle eetlepel roomboter
Zout en zwarte peper

Knolselderij schoonmaken in blokken van 2 cm snijden en gaar koken.
Dan in de keukenmachine pureren met wat room en boter tenslotte op smaak brengen met zout en peper.

Knolselderij chips

½ knolselderij
Frituur op 170 graden
Zeezout

Snijd zeer dunne plakken met de snijmachine ( kaasschaaf of mandoline )
Daar dan mooie reepjes van snijden en de krokant frituren, uit laten lekken
en kruiden met zeezout.

Knolselderij zuur

4 plakken knolselderij van 1 cm dik
Boter
Witte wijnazijn
Zout

4 plakken knolselderij van 1 cm dik, een rondje uitsteken van 4 cm gaarkoken in water met zout, uit laten lekken en koud spoelen dan besprenkelen met witte wijn azijn.
Warm stoven met een wat kookvocht en een klontje boter.

Aardappel torentje

34 plakjes aardappel van 1/2 cm dik en 3 cm doorsnede
50 gram boter geklaard
Zout en peper
Bakplaat met bakpapier bekleed

Haal de plakjes door de geklaarde boter en leg ze op de bakplaat, kruid met zout en peper.
Bak goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 25 minuten.
Serveer als een stapeltje.