Gepocheerde perzik met sorbet yoghurt+ pocheer vocht  chocolademousse en crumble van 5 spices

Gepocheerde perzik met sorbet yoghurt+ pocheer vocht  chocolademousse en crumble van 5 spices

Chocolademousse

Ingrediënten
250 gram pure chocolade 80 gram boter60 gram eidooier180 gram eiwit100 gram suiker

Bereiding:

Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie, Klop de eiwitten met de suiker stijf. Als de chocolade gesmolten is voeg dan de dooiers toe en roer het geheel glad. Laat afkoelen tot ongeveer 28 graden sla de eiwitten op met de suiker en spatel dit door het chocolade mengsel. Laat dan stijf worden in de koelkast.

Gepocheerde perzik

Ingrediënten:
6 stuks perzik500 gram water500 gram  suiker1 dl witte wijn 2 kaneel stokken 5 kruidnagels 5 gram munt1 sap en rasp van limoen

Bereiding:
Verwijder de pitten maak van de overige ingrediënten het pocheervocht.Pocheer de perziken voor 7 minuten en laat afkoelen in het vocht.Grill daarna de perziken om de bbqSorbet van Griekse yoghurt

Sorbet

Ingrediënten:

500 gr griekse yoghurt
150 gram suiker
150 gram pocheervocht
200 gram water

Bereiding:

Vermeng de suiker en het pocheervocht met elkaar. Voeg als laatste de yoghurt toe en draai op in de ijsmachine

5 spices crumble

Ingrediënten;
25 gram koude boter
50 gram bloem
30 gr amandelmeel
20 ml agevesiroop
1  eetlepel 5 spicis

Bereiding:

Alle ingredienten met elkaar vermengen zodat je een mooi deeg krijgt verkruimel het deeg op de bakplaat en bak af op 180 graden.

Espuma van het pocheervocht

Ingrediënten:
250 gram pocheer vocht gezeefd
100 gram slagroom
35 gram pro espuma fred

Bereiding:
Alles met elkaar vermengen en dan in de sifon en beluchten met een patroon.