Gepocheerde perzik met sorbet yoghurt+ pocheer vocht chocolademousse en crumble van 5 spices

Chocolademousse
Ingrediënten
250 gram pure chocolade 80 gram boter60 gram eidooier180 gram eiwit100 gram suiker
Bereiding:
Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie, Klop de eiwitten met de suiker stijf. Als de chocolade gesmolten is voeg dan de dooiers toe en roer het geheel glad. Laat afkoelen tot ongeveer 28 graden sla de eiwitten op met de suiker en spatel dit door het chocolade mengsel. Laat dan stijf worden in de koelkast.
Gepocheerde perzik
Ingrediënten:
6 stuks perzik500 gram water500 gram suiker1 dl witte wijn 2 kaneel stokken 5 kruidnagels 5 gram munt1 sap en rasp van limoen
Bereiding:
Verwijder de pitten maak van de overige ingrediënten het pocheervocht.Pocheer de perziken voor 7 minuten en laat afkoelen in het vocht.Grill daarna de perziken om de bbqSorbet van Griekse yoghurt
Sorbet
Ingrediënten:
500 gr griekse yoghurt
150 gram suiker
150 gram pocheervocht
200 gram water
Bereiding:
Vermeng de suiker en het pocheervocht met elkaar. Voeg als laatste de yoghurt toe en draai op in de ijsmachine
5 spices crumble
Ingrediënten;
25 gram koude boter
50 gram bloem
30 gr amandelmeel
20 ml agevesiroop
1 eetlepel 5 spicis
Bereiding:
Alle ingredienten met elkaar vermengen zodat je een mooi deeg krijgt verkruimel het deeg op de bakplaat en bak af op 180 graden.
Espuma van het pocheervocht
Ingrediënten:
250 gram pocheer vocht gezeefd
100 gram slagroom
35 gram pro espuma fred
Bereiding:
Alles met elkaar vermengen en dan in de sifon en beluchten met een patroon.