Fish & Chips

[box]

TUSSENGERECHT / VIS / 4 PERSONEN

Fish & Chips met citroen-knoflookmayonaise


1 september 2011

[/box]


[box]Fish


Ingredienten:

2 roodbaars filet van ongeveer 250 gram

4 eetlepels olijfolie

Rasp van een halve citroen

2 tenen knoflook

Theelepel rode peper

2 takjes peterselie gehakt

1 eetlepel kappertjes


Bereiding:

Marineer ze 15 minuten in de olijfolie, citroenrasp, kappertjes, knoflook en rode peper.
Vis uit de marinade halen en droog deppen dan door het beslag halen en op 180 graden krokant bakken.
Garneer met peterselie en een plak citroen.

[/box]



[box]Citroen-knoflookmayonaise


Ingredienten:

300 gram mayonnaise

1 teen knoflook geperst

5 cornichons fijngehakt

Sap van een ¼ citroen

Zout en peper

Bereiding:

Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
[/box]



[box]Chips


Ingredienten:

3 a 4 aardappels ( 5 frietjes per persoon)

Bereiding:

Aardappels schillen en in kleine frietjes snijden, voorbakken op 160 graden ( 4 minuten) en uit laten lekken.
Dan voor het serveren afbakken op 180 graden.

[/box]



[box]Beslag


Ingredienten:

120 gram bloem

225 ml bronwater met koolzuur

2 eetlepels zonnebloemolie

1 eiwit

Zout

Bereiding:

Zeef de bloem met wat zout in een grote kom.
Voeg het bronwater toe en klop tot een glad mengsel met een garde.
Roer de zonnebloemolie erdoor.
Klop in een vetvrije kom het eiwit met een snuf zout stijf.
Spatel dit door het beslag.

[/box]


[box]Serveren


Vis en frietjes serveren met een takje peterselie en de citroen Knoflook-mayonaise in een apart bakje op het bord.

[/box]