Eetbaar tuintje met sliptong

[box]

VOORGERECHT / 8 PERSONEN

Eetbaar tuintje met sliptong
 

24 oktober


[/box]

Tuintje
250 gram zwarte olijven zonder pit
25 gram cruesli

De cruesli 4 minuten roosteren in een oven van 180 graden en daarna fijn malen.
De olijven goed drogen en in een oven van 110 graden drogen ( 2 11/2 tot 3 uur ).
Op de helft van de droogtijd nog een keer doorhakken tot het op tuinaarde lijkt.
Niet in de keukenmachine proberen dan word het pasta !!!
Uiteindelijk mengen met de fijngemalen cruesli.

8 bospeentjes
Bimi
8 groene asperges
Bietensla
Erwten scheuten/tuinkers
Groenten naar eigen smaak kun je altijd toevoegen.

Bereid de groenten door ze allen beetgaar te blancheren.

Gribiche

2 grote ei
260 gram mayonaise
70 gram augurken, fijngehakt
60 gram kappertjes, fijngehakt
20 ml witte wijn azijn
60 ml slagroom
4 takjes dragon
20 gram peterselie
20 gram bieslook

Kook het ei 10 minuten en laat goed afkoelen.
Pellen en de dooier van het wit scheiden.
Hak het eiwit fijn en druk de dooier door een zeef.
Roer beide met de augurken, kappertjes en azijn door de mayonaise.
Klop de slagroom tot yoghurt dikte en en spatel door de mayonaise breng op smaak met zout en peper.
Hak de kruiden zeer fijn en schep ze door de gribiche.

Sliptong

12 sliptongetjes gefileerd
Panko
Paneermeel
Eiwit losgeklopt
Zout en peper
Geraspte limoen
Cayennepeper
Gemalen komijn

Kruid de sliptongfilet met zout, peper, cayennepeper, limoen rasp en een snufje komijn, haal ze door de bloem, klop ze goed af haal nu door het eiwit en panneer ze in gelijke delen paneermeel en panko.
Frituur op 200 graden knapperig.