Confit van Zwartpoot kip met aardappel, pancetta en tuinbonen

4 personen

Confit

4 bouten van zwartpootkip

Eenden of ganzenvet

1 bol knoflook

2 takken rozemarijn

Zout en peper

Kruide de kip goed met zout en peper en laat 15 minuten intrekken.

Smelt ondertussen het eendenvet en zet de oven op 90/100 graden.

Snijd de bol knoflook doormidden en leg deze samen met de rozemarijn in het een ovenschaal.

Bak de kip in wat eendenvet op aan beide zijden mooi bruin, leg daarna in de ovenschaal met eendenvet laat ze in de oven in ongeveer 2 uur gaar worden.

Haal ze uit het vet en plaats ze met de velkant naar boven in een ovenschaal en laat op 180 graden het vel krokant worden.

Aardappel & Pancetta

400 gram aardappel geschild

100 gram pancetta

Ganzenvet

Zout en peper

Snijd mooie dobbelsteentjes van de aardappel en frituur de op 160 graden 6 minuten laat goed uitlekken op keukenpapier.

De pancetta in blokjes snijden en in een paar lepels ganzenvet half uitbakken.

Dan de aardappel blokje erbij doen en samen goudbruin bakken.

Tuinboontjes

600 gram verse tuinbonen in dop

Pel de bonen uit de schil en blancheer de tuinbonen 4 minuten in gezouten water.

Spoel ze meteen koud. Warm ze op met wat olijfolie en tijm