Ceviche van bonito met avocado en rode ui

[box]

VOORGERECHT / 8 PERSONEN

Ceviche van bonito met avocado en rode ui
 

23 januari


[/box]

Bonito

1 zeer verse bonito ( 1200/1300 gram vuil gewicht )
2 kropjes mini kropsla + 4 mini courgettes in lange dunne repen + rode radijsjes

Verwijder de ingewanden en spoel de vis schoon met koud water.
Snijd de kop eraf en snij van iedere kant de filets af, bonito vlees is vrij zacht dus ben voorzichtig.
Als de filet helemaal “schoon “ is en je alleen het mooie rosé vlees overhoud snij het visvlees dan in dunne plakjes van een halve cm en leg de op een schaal of bord.

6 eetlepels citroensap + 6 eetlepels limoensap
3 eetlepel rode wijnazijn
4 theelepels sojasaus + 3 eetlepel arbequina olijfolie
½ rode peper zeer fijn gesneden
Vers gemalen zwarte peper + 1 theelepel zeezout
1 eetlepel fijngehakte koriander

Meng de ingrediënten door elkaar en marineer hiermee het bonito vlees en laat tenminste 30 minuten staan.
Marineer ook de courgette even in deze marinade.

Avocado

3 avocado’s
1 sjalotje
1 eetlepel grof gehakte koriander
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel worcestersaus
3 tot 4 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
Zout en peper

Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snijd ze ook in dezelfde maat blokjes.
Meng dan het fijngesneden sjalotje, meng met de mayonaise, mosterd, citroensap, koriander en worcestersauce,
Breng op smaak met zout en peper.
Meng dan voorzichtig de avocado erdoor.

Rode ui

1 kleine rode ui + Sushiazijn

Snijd de rode ui in de lengte in julienne en marineer deze in de sushiazijn voor tenminste 30 minuten.