Cesar Salad met pikante scampi’s en knoflookcroutons

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Cesar Salad met pikante scampi’s en knoflookcroutons



26 mei 2012

[/box]


[box]Sla



Ingredienten:

1 krop romeinse sla

½ IJsbergsla



Bereiding:

Was de Romeinse sla en laad de bladeren heel.
Snijd de ijsbergsla in dunne julienne en zet op ijskoud water 45 minuten in de koeling.
Dan droog maken in de sla centrifuge.
[/box]

[box]Dressing



Ingredienten:

2 dooiers

2 teentjes knoflook zeer fijn gesneden

1 dl naturel yoghurt

1 eetlepel dijonmosterd

1 ½ dl zonnebloemolie

Sap van een ½ citroen

3 ansjovisfilets

Cayennepeper & Worcestersaus

75 gram fijn geraspte parmezaan



Bereiding:

Meng de dooiers met in een mengbeker met de fijngesneden knoflook, het citroensap, de mosterd.
Dan met de staafmixer mixen terwijl je langzaam de olie erbij voegt.
Uiteindelijk de yoghurt erdoor roeren en op smaak brengen met de ansjovis, cayennepeper en worcestersaus, parmezaan erdoor en koel zetten.
[/box]

[box]Pikante scampi’s



Ingredienten:

16 middelgrote scampi’s ( grote garnalen)

1 droge rode peper

Olijfolie

Zout en peper



Bereiding:

Verhit de olie met de fijngesneden rode peper en bak daarin de scampi’s, kruid ze met zout en peper.
[/box]

[box]Knoflookcroutons



Ingredienten:

4 plakken ciabata van 1 cm

6 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook



Bereiding:

Meng de olie met de knoflook uit de knoflookpers.
Snijd de broodplakken in dobbelstenen.
Leg ze op bakpapier in een ovenschaal en druppel de knoflookolie erover, kruid met zout en peper.
En bak ze goudbruin in een oven van 180 graden. (ongeveer 12 minuten)
[/box]

[box]Serveren


Leg 1 a 2 blaadjes Romeinse sla op een bord, leg erop de gesneden ijsbergsla. Erover de croutons, dressing en scampi’s.
Eet smakelijk!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]