
Zacht gegaard buikspek
Ingrediënten
1,3 kilo gepekeld buikspek
Marinade
Ingrediënten
100 gram soja
100 gram ketjap
100 gram sukiyakisaus
150 gram pomzu
4 limoen bladeren
2 cm gember stronk
1 rood pepertje in grove stukken gesneden.
1 stengel sereh
Vermeng alle ingrediënten met elkaar. En het buikspek met de marinade vacümeren en 12 uur zacht garen op 80 graden.
Laat het buikspek afkoelen. Zodat je het in plakken kan snijden. Deze plakken die bakken we nog aan 2 zijdes. Als we het hoofdgerecht afmaken.
Mocht je dit thuis willen maken en heb je geen sous-vide apparatuur. Dan kun je het volgende doen. ipv gepekeld buikspek koop je normaal rauw buikspek en laat het spek 2 dagen in deze marinade liggen. Zorg dat het spek onderstaat. Vervolgens haal je het spek uit de marinade en gaar je het zachtjes op de bbq.
Gamba
Ingrediënten
9 grote gamba’s
1 teen knoflook gehakt
½ rood pepertje gehakt
1/8 bosje peterselie fijn gehakt
Bereiding:
vermeng de gamba’s met de peper en knoflook. We bakken ze als we het hoofdgerecht mee geven.
Mango compote
Ingrediënten
1 rijpe mango 1 rood pepertje zonder zaadjes
Bereiding:
Snijd de mango in mooi brunoise (0,5 x 0,5 cm) doe een paar stukken mango in de in een liter maat en maal deze fijn met de staafmixer. Voeg hier de brunoise en de rode peper aan toe. We serveren dit koud.
Puree van aardpeer
Ingrediënten:
400 gram aardperen
Scheut melk
Klont boter
Bereiding:
Schil de aardperen en kook ze gaar in ruim kokend water. Giet de aardperen af en draai er puree van in een blender voeg de melk en de boter toe zorg ervoor dat je mooie romige puree hebt.
Paksoi
Ingrediënten
3 stronken shanghai paksoi
Bereiding:
snijd het blad van de paksoi, en snijd vervolgens iedere keer een heel dun laagje zodat de pakoy uit elkaar valt snijd er nu mooie drie hoekjes van deze stoven we met het afmaken van het hoofdgerecht.
Zilver uien
Ingrediënten
3 stuks per persoon zilver uien
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
0,2 liter jus de veau
Bereiding:
Maak de zilver uitjes schoon, en fruit in een pan de knoflook, tijm en rozemarijn aan voeg de uien toe. Blus af met de rode port en voeg de jus de veau toe. Doe hier nog een blaadje laurier bij en laat de uien lekker gaar pruttelen.
Jus van specerijen
Ingrediënten
0,5 liter jus de veau
1 stengel citroengras
1 teen knoflook
4 bladeren limoen blad
1 stuk gember a 2 cm in stukken gesneden
1 sjalot
Bereiding
Fruit in een pan, de ui, knoflook, gember, citroengras het limoen blaad aan.
blus dit af met de jus de veau. En laat dit lekker pruttelen voor het serveren even de saus zeven.