Brodetto, traditionele vissoep uit Ancona

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Brodetto, traditionele vissoep uit Ancona  

22 augustus


[/box]

4 personen

Vis bouillon

1 ½ liter water
1 rode poon of dorade
1 stengel bleekselderij in stukken
1 preiwit in stukken
Takje tijm, 1 blaadje laurier
1 eetlepel tomatenpuree
2 grote tomaten in stukken
Handje peterselie

Breng het water aan de kook met de rode poon, tomatenpuree, kruiden en groenten en laat 45 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.

Croutons

4 sneetjes stokbrood
Olijfolie en knoflook

Besprenkel het brood met olijfolie en bak ze in een oven van 180 graden goudbruin.
Als ze klaar zijn meteen met de knoflook bestrijken.

Vissoep maken

2 eetlepels olijfolie
300 gram inktvis pijlstaart
1 teen knoflook
8 grote garnalen
300 gram mosselen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 flinke scheut witte wijn
6 dl visbouillon
300 gram zeebaars in blokjes peper en zout

Bak de inktvis kort aan in olijfolie, doe de knoflook en grote garnalen erbij en kruid met peper en zout.
Voeg de mosselen en peterselie toe.
Giet er de witte wijn en visbouillon bij zodat de vis juist onderstaat.
Kook 10 minuten op een zacht vuur, doe de zeebaars erbij en kook nogmaals 5 minuten.

Serveer met wat knoflook croutons.