Bavette met gekarameliseerde witlof, rode koolsalade en een jus van gefermenteerde knoflook

HOOFDGERECHT
6 PERSONEN

22 september 2022

Rode koolsalade
Ingrediënten:

200 gram rode kool grof gesneden

100 gram sushi-azijn

Scheut olijf olie

Bereiding:

Breng de rode kool op smaak met de sushi azijn. Begin met hier mee zodat dit even lekker in kan trekken.


Puree van zoete aardappel

Ingrediënten:

2 grote bataat aardappels

Melk

En boter

Bereiding:

Pof/ karamelliseer de aardappels in de oven. Op 180 graden als de aardappels gaar zijn

Haal je de schil er af. En pureer je ze in de blender met een beetje melk en boter. Vergeet de puree niet op smaak te maken met peper en zout.


Bavette

Ingrediënten:

bavette ongeveer 150/175  gram p.p.

4 takjes tijm

1 takje rozemarijn

2 tenen knoflook

Bereiding:

Haal de stelen van de kruiden en hak deze fijn samen met de knoflook. Smeer daar de bavette mee in. Deel de bavette op in stukken die later makkelijk de trancheren zijn.

En bak de bavette aan in de roomboter.


Witlof
Ingrediënten:
6 stronken chicconnettes  (1 per persoon, vandaag 6 Goestingleden)

Klont roomboter

Peper en zout

Klein beetje citroensap

Bereiding

Maak de witlofstronkjes schoon en doe ze in een vacuümzak

Voeg hier zout, peper, boter en het citroensap. Trek het geheel vacuüm.

En kook gaar in een pan water. (Voor thuis kan dit ook met prima met de stoomoven)

Of sousvide.


Beukenzwammetjes
Ingrediënten:

2 pakjes beukenzwammetjes
1 gesnipperde sjalot

2 eetlepels gesnipperde bieslook


Jus van gefermenteerde knoflook

Ingrediënten:

3 dl jus de veau

1 bol gefermenteerde knoflook

Bereiding:

schraap de teentjes knoflook een voor een leeg

Vermeng de ingrediënten met elkaar.

Verwarm dit even met elkaar zodat de smaken goed met elkaar kunnen vermengen.