Ananas en karamel ijs

Ingrediënten :
1 ananas
1 stokje vanille
1 stokje kaneel
1 Steranijs
2 blaadjes Limoenblad
1 Kruidnageltje
1 scheut witte wijn
250 gram suiker
water ; de ananas moet onder staan

Bereiding :
Begin met het maken van het pocheer vocht doe dit door alle ingrediënten behalve de ananas  Maak vervolgens de ananas schoonmaken, en snijd hem in vieren en snijd de kern er uit. Doe hem in de pan met het pocheer vocht laat het vocht tegen de kook aan komen en zet hem weg in een hoekje zodat de ananas kan garen.

Karamel-ijs

Ingrediënten
200 gram suiker
200 gram melk
300 gram room
150 gram eidooier

Bereiding :
Doe de melk en de room samen in een litermaat, neem de suiker en een ruime pan karamelliseer de suiker, en blus deze af met de room (let op stoom !!!). Zorg dat alle suiker weer goed is opgelost in de room. Voeg nu de eidooier toe, en bind het ijs af. Draai het ijs op in de ijsmachine.

pure chocolademousse
Ingrediënten :
150 gram room
75 gram pure chocolade
25 gram melk
50 gram pocheer vocht
2 blaadjes gelatine

Bereiding :
Begin met het weken van de gelatine, en sla vervolgens de room op. Verwarm in een pan de melk en het pocheer vocht. Los hier de gelatine in op en smelt vervolgens de chocolade en voeg die samen met het melk mengsel. Laat enig sinds afkoelen en vermeng het chocomengsel met de room. Doe in de daar voor bestemde vorm.

Espuma van ananas
Ingrediënten :
150 gram pocheer vocht gezeefd
1 dl room
18 gram pro espuma fred

Bereiding :
Vermeng het pocheer vocht en de room met elkaar. Proef dit even is het zoet genoeg ? of moet er suiker bij. Maak het geheel op smaak en voeg met de staafmixer de pro espuma toe. Doe het geheel in een sifon en voeg een patroon toe.