Aardbeien – vanillemascarpone – torentje

[box]

NAGERECHT / 8 PERSONEN

Aardbeien – mascarpone – vanille – aardbeienspekjes


23 juni 2011

[/box]


[box]Aardbeien


Ingredienten:

1 kg aardbeien

Grand Marnier

Citroensap

Bereiding:

De aardbeien met steeltje wassen en daarna het steeltje verwijderen tenslotte halveren.
Marineer de aardbien met een paar druppels citroensap en een scheut Grand Marnier.

[/box]

[box]Bladerdeegkoekjes


Ingredienten:

16 plakjes bladerdeeg Koopmans roomboter

Bereiding:

Leg telkens 2 plakjes op elkaar en rol ze uit tot de dikte van 1 plakje, steek hieruit 3 ronde plakken en bak deze af tussen 2 bakmatjes in een voorverwarmde oven van 190 graden in ongeveer 12 minuten.
Op de helft van de baktijd de plakjes omdraaien.

[/box]

[box]Mascarpone


Ingredienten:

800 gram mascarpone

1 dl room

Merg van 1 vanillestokje

2 volle eetlepels poedersuiker

1 eetlepel vanillesuiker

Enkele druppels citroensap

Bereiding:

Men mascarpone, suikers en vanillemerg door elkaar en breng op smaak met enkele druppels citroensap.

[/box]

[box]Serveren


In drie lagen opbouwen. Koekje, mascarpone en aardbeien rondom, volgende laag koekje, mascarpone en aarbeien, afdekken met koekje.
Bestrooi het bovenste koekje en een beetje het bord met poedersuiker. 3 spekjes en 3 halve aardbeien rondom.
[/box]