
8 personen
1000 gram hert
200 gram spek
4 eetlepels eendenvet
Zout en peper
8 dekseltjes van Kaiserbroodjes krokant gebakken
Herten hamburgers
Draai het het hertenvlees en de spek samen door de gehaktmolen, meng met het eenden vet en breng op smaak met zout en peper.
Vorm hiervan hamburgers.
Kruid met zout en peper en braad de hamburgers voor het serveren aan beide kanten tot ze medium zijn.
Everzijn & Kruidenrub
Zout
Zwarte peper
Bruine suiker
Gemalen komijn
Chilipoeder
Paprika poeder
Stuk everzwijn braadstuk ( nek ) 1500 gram
4 dl runderbouillon + 2 dl kalfsjus
Men de kruiden van de kruiden rub door elkaar van iedere soort 1 theelepel.
Hert everzwijn goed inwrijven met deze kruiden en rondom aanbraden op een matig vuur.
Dan in de oven op 135 graden gaar laten worden tot het vlees uit elkaar valt.
Pluk het vlees in draadjes en verwarm het met de bouillon en kalfsjus en breng op smaak met zout en peper.
Knolselderij
32 blokjes knolselderij van 1 cm
1 dl azijn + 2 dl water
100 gram suiker
1 steranijs + 20 gram verse gember
1 theelepel koriander korrels
Alle ingrediënten aan de kook brengen en daarin de knolselderij blokjes beetgaar koken in ongeveer 5 minuten dan in het vocht laten afkoelen.
Aardappel
Maak van geschilde bonken 32 dobbelstenen van ongeveer 2 bij 2 cm en blancheer de ze 2 minuten.
Zet ze dan in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zeezout en peper.
Bak in een oven van 180 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Pittige cranberriejam
340 gram cranberries
2 rode pepers fijngehakt
2 fijngesneden sjalotjes
1 fijngesneden teentje knoflook
2 eetlepels olie
2 dl water
150 gram suiker
Fruit de sjalot en peper aan in de olie tot de sjalotjes glazig zijn, voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee.
Voeg de suiker toe en laat even meebakken tenslotte cranberries en water toevoegen en de cranberries 10 minuten laten koken.
Breng op smaak met een snufje zout en zwarte peper.
Laat dan afkoelen.
Gefrituurde ui
2 uien
Bloem
Zout
Uien heel dun snijden dan met een eetlepel bloem mengen en goed afkloppen.
Op 180 graden goudbruin frituren en laten uitlekken op keuken papier.
Licht zouten.