Recept Crêpes Suzette met bloedsinaasappel-ijs

4 personen

400 ml melk

200 g bloem

5  eieren

20 gram suiker

1 mespuntje zout

25 gram boter

Het beslag

Giet de melk in een kom en voeg bloem, eieren, suiker en zout toe en roer tot een glad beslag.

Laat de boter smelten en roer het door het beslag.

Bak in een koekenpan of flensjes pan dunne flensjes van het beslag.

De saus

50 gram suiker

25 gram boter

5  sinaasappels

Zestes van ½  sinaasappel

1  citroen

1 scheutje Grand Marnier

Pers de sinaasappels en citroen uit.

Laat in een pan met dikke bodem de suiker samen met de boter en zestes karamelliseren.

Blus af met het citroen- en sinaasappelsap en een scheutje likeur.

Laat inkoken tot stroopdikte ( zet de afzuigkap uit )

Leg de flensjes in de pan en voeg nog  een scheut likeur toe, steek de likeur aan en flambeer de flensjes.

Serveer met het bloedsinaasappel-ijs.

Bloedsinaasappel-ijs

3 Bloedsinaasappels

Water

100 gram suiker

3 eetlepels Grand Marnier

Van de sinaasappels de schil zonder het “wit” er met een dunschiller afhalen

Dan in zeer fijne reepjes snijden, de sinaasappels uitpersen en samen met de suiker en een gelijke hoeveelheid water aan de kook brengen.

De sinaasappelreepjes (zestes) toevoegen en op een zacht vuurtje 45 minuten laten pruttelen, daarna zeven en verder inkoken.

Dan als het stroperig wordt de Grand Marnier toevoegen, even doorkoken en af laten koelen.

Dit extract als het afgekoeld is bij het basis mengsel voegen.

De reepjes door de kristalsuiker halen en bewaren voor te garneren.

¼ liter room

¼ liter volle melk

5 eidooiers

75 gram suiker

De eidooiers los kloppen in een stalen kom.

De room met de melk en de suiker langzaam aan de kook brengen.

Van het vuur nemen, en door de eidooiers kloppen dan au-bain-marie tot 84 graden kloppen.

In de koelkast verder terug koelen tot ongeveer 10 graden de sinaasappelsiroop toevoegen en in de ijsmachine tot ijs draaien.