Ceviche  van baars, komkommersoep, sesamkletskop

Ingrediënten :
80 gram zeebaars per persoon

Bereiding :
verwijder de graatjes uit de baars

Tijgermelk :

Ingrediënten
1 rode ui
1 roodpepertje zaadjes verwijdert
1 bosje koriander
1 stukje gember
1 teentje knoflook
sap van 6 limoenen

Bereiding :
Snipper de rode ui zo fijn als je kan, snijd zo ook de gember, koriander, knoflook en het rode pepertje. Pers met behulp van een citruspers de limoenen uit en rasp de schil van de limoen. Voeg alle ingrediënten samen vergeet de melk niet. Leg de vis in een schaal en giet hier de tijgermelk overheen.

Zoet zuur

Ingrediënten
350 gram water
350 gram azijn
350 gram suiker
1 stuks limoen schil (even raspen voor het persen )
6 peperkorrels
1 stuk sereh
1 cm gember
1 rood pepertje
1 stuk folie
1 laurier blad
1 kruidnagel
1 steranijs

Om zoet zuur te marineren :
Ingrediënten
Witpunt radijs
red meat
1 komkommer

Bereiding :
Vermeng alle ingrediënten met elkaar in een pan en laat dit op zacht vuurtje trekken. Als de smaken een beetje zijn los gekomen kun je de groenten marineren.

Avocado crème :
Ingrediënten :
1 avocado
1 eetlepel crème fraiche
2 eetlepels mayonaise
1 sap van een limoen

Bereiding :
Alles in een litermaat pureren met behulp van de staafmixer. Maak het geheel op smaak met peper en zout.

Mangocompote
Ingrediënten :

een grote rijpe mango
limoen schil
½ rood pepertje

Bereiding :
Schil de mango, en snij hem in mooie kleine vierkante blokjes ( brunoise). Rasp de schil er doorheen en snijd de rode peper rag fijn ook deze vermengen met de mango. Maak hem op smaak met paar slagen uit de pepermolen.

Komkommersoep

Ingrediënten:

1 komkommer
20 gram sushi azijn
4 blaadjes mint

Bereiding :Pers de komkommers door de sapcentrifuge, had de mint voeg de azijn en mint aan het komkommer sap toe. Breng op smaak met peper een zout.

Sesam kletskop :

Ingrediënten :
50 gram boter
40 ml sinaasappelsap
40 gram sesamzaad gemixt
80 gram poedersuiker
20 gram bloem

Bereiding :
Smelt de boter, voeg het sinaasappelsap toe. Schenk het daarna in een bekken voeg de rest van de ingrediënten toe en roer tot een beslag
Afbakken op 170 graden voor plm. 7 minuten