Canner Kreeft. Courgettesalade, kreeftenrisotto

Canner kreeft 

Ingrediënten:
6 canner kreeften

Bereiding
Kook de kreeften 1 minuut per hele 100 gram in water zo zout als zeewater

Om de kreeften op te warmen gesmolten boter met een paar takjes tijm, rozemarijn knoflook

Kreeften risotto 

Ingrediënten:

1 sjalot
1 teentje knoflook
300 gram risotto rijst

Kreeftenbouillon 

Scheut witte wijn 

3 eetlepels Parmazaanse kaas 

Bereiding

Snipper de sjalot en hak de knoflook

Zet de sjalot en de knoflook aan in een beetje olie 

Voeg de risotto toe als de korrel glazig word blus je hem af met de witte wijn.

voeg beetje bij beetje de boullin toe.

Als de risotto bijna gaar is voeg je de kaas toe

Courgettesalade

Ingrediënten:
8 minicourgettes1/2  gele courgette3 muntblaadjes, fijngesneden1 teen knoflook4 eetlepel olijfolie2 zakjes (ca. 300 gram totaal) jonge waterkersgeraspte schil van ½ citroen3 eetlepels zoetzuur (zie hierboven)1 eetlepel chili-citrusolijfolie

¾ theelepel chilipoeder2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd en grof gehaktgeraspte schil van ½ citroen

Bereiding:
Snijd de minicourgettes, de gele courgette in flinterdunne plakjes. Houd ⅓ van de plakjes minicourgette apart. Meng de rest van de courgetteplakjes in een mengkom met de munt.
Snijd de knoflook in ragfijne plakjes. Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en bak de achtergehouden minicourgette kort aan, samen met de knoflook, de helft van de waterkers en wat fleur de sel. Doe de inhoud van de pan over in een mengkom.
Voeg hier de citroenrasp aan toe, samen met de rest van de waterkers en breng op smaak met fleur de sel, versgemalen zwarte peper, het zoetzuur en de rest van de olijfolie. Schik 2/3 van de waterkers-courgettesalade in een kom of op een mooi bord met daarop de gekruide courgette- en patisson plakjes, besprenkel het geheel met de chili-Citrus olijfolie.

 Werk af met de chilivlokken, pijnboompitten, citroenrasp en de rest van de salade. 

Venkel
Ingrediënten:
2 x venkel
Peper en zout 

Bereiding:
Snijd de venkel in grove stukken. Maak ze aan met olijf olie zoet en peper. En rooster ze in eerst in de grillpan en daarna in de oven.