
Spinazie vulling ravioli
Ingrediënten:
500 gram spinazie gewassen
125 gram ricotta
1 teentje knoflook gehakt
2 takjes tijm
1 gesnipperde sjalot heel fijn
1 klontje roomboter om de spinazie in te bakken.
Bereiding:
bak de spinazie gaar in de roomboter, de tijm doe je tegelijk met de boter in de pan. Als de spinazie begint te slinken voeg je de knoflook en de sjalot toe. Als de spinazie gaar is laat je hem goed uitlekken. Hang hem even in een zeef of iets dergelijks druk er even flink op met een handdoek. Draai spinazie glad inde blender of magimix met de ricotta. En breng hoog op smaak.
Pasta Deeg
Ingrediënten :
350 gram Italiaanse bloem
3 stuks hele eieren
4 stuks eidooier
13 gram zout
Bereiding :
Zorg er voor dat je werkplek schoon en droog is.
Leg alle bloem op de werkbank, leg deze zo neer dat je een gesloten cirkel hebt.
Hier kun je de eieren en dooiers in het middel leggen. Omdat je een gesloten cirkel hebt loopt er niks weg.
Maak een roerende beweging met de klok mee, en neem iedere keer een beetje bloem mee zodat je langzaam alles met elkaar vermengd wordt.
Langzaam maar zeker kun je het deeg echt kneden. Nu mag je hard aan het werk en flink aan het kneden gaan. Zorg ervoor dat je een mooi homogene massa krijgt.
Blijf kneden tot je handen bijna schoon zijn
Bestuif je werk plek met bloem pak een dunne plak pastadeeg en draai deze door de pastamachine.
Zet de pastamachine steeds een standje dunner zodat het deeg steeds dunner en steeds langer word blijf dit herhalen tot dat je de dunste stand hebt bereikt. Stand 6 of 7
Dan gaan we ravoli maken van de plakken pasta. 3 per persoon
Geitenkaas
Ingrediënten:
2 rollen geitenkaas
Notenmelange
Ingrediënten:
4 eetlepels cashewnoot
4 eetlepels walnoot
2 eetlepels gerookte amandelen
Bereiding:
Hak de noten en vermeng ze met elkaar, snijd van de geitenkaas 9 plakken en doe daar de noten melange op. Leg alvast klaar op een plateau wat in de oven kan. 10 minuten op 200 graden
Geglaceerde bundelzwammen.
Ingrediënten:
1 pakje beukenzwam1 scheut oude balsamico azijn
Bereiding:
Maak de berkenzwammen schoon, en bak ze in een koekenpan in een klein beetje olie.
Als de zwammen gaar zijn dan haal je ze even uit de pan. Haal de olie uit de pan en doe deze even uit met papier. Nou heb je als het goed is weer een schone pan doe de beukenzwammen er terug samen met de balsamico en zet dit nog even op het vuur zodat de balsamico mooi om de paddenstoelen heen gaat hangen.
Vandaag hebben we verse cepes eekhoorntjesbrood.
Lekker bakken in de roomboter met een sjlotje en beetje gesneden bieslook.
Salie boter:
Ingrediënten:
flinke kont boter
Salie naar smaak
Bereiding:
Laat de boter en salie samen trekken. Gebruik vervolgens als sausGarneer het gerecht af moet wat siroop van aceto balsamico.