Deconstructed apple pie

Ingrediënten


Kruimel deeg :

100 gram roomboter ongezouten,
100 gram poedersuiker,
90 gram bloem
100 gram amandelen

Bereiding
noten fijnhakken, mengen met bloem en poedersuiker. Boter erdoor heen brokkelen met je vingers (rollen). Afbakken 12 minuten op papier in oven 160 graden.

Appelbolletjes :

Ingrediënten :

2 appels Jona gold
1 stokje kaneel
1 Steranijs
2 blaadjes Limoenblad
1 Kruidnageltje
1 scheut witte wijn
250 gram suiker

Bereiding:

Begin met het maken van het pocheer vocht doe dit door alle ingrediënten behalve de appels schil de appels vervolgens balletjes van de appels, bewaar de uit geboorde appels. Pocheer de gemaakte balletjes. In het zojuist gemaakte pocheervocht
de appels moeten wel onderstaan.

Appelcompote

Ingrediënten :
3 appels jona gold + restjes uitgeboorde appels
100 gram suiker
14 gram vanille suiker

Bereiding :

Doe alle afsnijdsels in een pan met de suiker en schild 2 appels en voeg die toe aan de rest kook dit helemaal kapot tot appelmoes. Schil de laatste appel en snijd deze in mooie brunoise spatel deze door de appelmoes

Crème patiserie

Ingredi:enten
1 vanillestok
0,5 L melk
150 gram suiker
4 eieren
1 eetlepel bloem

Bereiding

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Splits de eieren. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Vanille-ijs:

Ingrediënten
0,5 liter slagroom
4 deciliter melk
1 vanille stokjes
350 gram suiker,
10  verse eidooiers

Bereiding :

Melk met slagroom en gespleten vanillestokken opkoken, 10 minuten met deksel zonder
vuur laten staan. Eidooiers scheiden en dooiers mengen met de suiker. Melk/room opkoken
en snel op de dooiers gieten/meteen roeren met spatel, licht verwarmen onder voortdurend
roeren (niet koken) en door zeef gieten. Af laten koelen waarna opdraaien in machine.