
Rouleaux van schol met Argentijnse garnaal
Ingrediënten:
8 filets schol dubbel
Mosterd
10 Argentijnse garnaal
Bereiding:
breng de vis opmaak met de mosterd en peper en zout. Zorg ervoor dat je hier voor de kant van graat gebruikt. Leg de garnaal op de vis en maak er een rolletje van. Vergeet ook niet de garnaal te kruiden.
Kruidenkorst
Ingrediënten:
75 gr kruidenpanko (dit maak je zelf door te panko te vermengen met escargot kruiden)
8 gr geraspte Parmezaanse kaas
7 gr mosterd
75 gr Gesmolten boter
Bereiding:
Meng alle ingrediënten tot een kruidencrumble.
Zet de crumble in een oven op 160°C om op te warmen.
Leg de korst boven op de Rouleaux.
Puree van geroosterde pompoen
Ingrediënten;
1/2 fles pompoen
3 takjes tijm
1 tak rozemarijn
2 tenen knoflook
Scheut olijfolie
Bereiding
Maak de pompoen schoon, en snijd hem in grove blokken. Rits de blaadjes van de kruiden, hak de knoflook, en hak ook de kruiden. Marineer hier mee de pompoen en rooster de pompoen gaar op de bbq. Doe alles samen in de blender en voeg een klont boter toe. Draai de puree glad in de blender en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Geroosterde pastinaak
Ingrediënten:
4 pastinaken Olijfolie
Bereiding:
Snijd de pastinaken in stukken van ongeveer 4 cm lang, en snijd de pastinaak in 4e.Marineer de pastinaak met olijfolie peper en zout rooster de pastinaken gaar op de bbq
Gewokte spinazie
Ingrediënten:
500 gram spinazie2 eetlepel pompoen pitten 1 sjalotten 1 teentjes knoflook
Bereiding ;
Controleer of de spinazie gewassen moet worden, en of er grote stelen aanzitten en verwijder deze.Snipper de sjalot, en hak de knoflook. Tijdens het mee geven van het tussengerecht wokken we de spinazie.
Gastrique
Ingrediënten
100 gram Noilly Prat250 gram witte wijn1 sjalotten, in ringen van 5 millimeter gesneden25 gram witte wijnazijn2 blaadjes laurier2 takjes tijm5 zwarte peperkorrels50 gram zwarte knoflook30 ml. water350 gram koude boter naar behoefte citroensapnaar behoefte zout
Bereiding
verwarm de Noilly Prat, witte wijn, sjalot, witte wijnazijn, laurier, tijm en peperkorrels.Breng aan de kook en laat tot 1/3 indampen.Zeef door een fijne zeef.Doe de gastrique samen de zwarte knoflook in de blender( of staafmixer) en draai glad.Voeg het water toe en zet op laag vuur.Snijd de boter in kleine blokjes.Monteer de zwarte knoflook gastrique met de koude blokjes boter.
Breng op smaak met citroensap en zout.