TUSSENGERECHT 8 PERSONEN 21 maart 2019 |
Tonijn
700 gram tonijn (liefst in rechthoekige blokken, verkrijgbaar bij Sligro)
Zonnebloemolie
Japanse chilipeper
Zwarte en witte sesam
Laat de tonijnblokken (ontdooien en vet beetje in met olijfolie)
Rol de tonijnblokken in de sesamzaadjes
Bak op de tataki manier kort aan in een met olie ingevette antiaanbakpan
Koel eventueel snel terijg in ijswater en snij in dunne plakken)
Notitie van de chef:
Je kunt de tonijnblokken ook slechts 30″ laten ontdooien. Dan is de kern nog bevroren. Daarmee voorkom je dat de tonijn te hard aanbakt en is deze ook veel makkelijker te trancheren.
Noedels
2 flesjes bier
Kippenbouillon
250 gram Chinese stijl noedels (merk Sautao)
Kook de noedels ongeveer 4 minuten, afgieten kort afspoelen met lauw water en in een kom doen.
Meteen de dressing erdoor mengen.
Notitie van de chef: gebruik ook eens citroengras noedels, verkrijgbaar bij de AH. Heerlijke smaak en hoef je niet moeilijk te doen met bier.
Dressing voor de noedels
3 tenen knoflook, in stukjes
3 cm gember, in stukjes
1 rode peper, in stukjes
8 takjes koriander met steel
20 blaadjes Thaise basilicum (te koop bij AH)
6 eetlepels Japanse sesamolie
8 eetlepels Japanse sojasaus
Sap van 1 limoen
Extra basilicum en koriander grof gesneden
Meng alles in de Magimix en draai fijn. Maak eventueel op smaak met wat zout.
Limoen mayo
2dl Mayonaise
Rasp van 2 limoenen
Scheutje chili olie
Alles goed mengen en in een spuitzakje doen
Notitie van de chef: gebruik wasabi en iets minder limoen en geen chili olie.