Mosselen met haddock & whisky

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Mosselen met haddock & whisky
 

26 augustus


[/box]
Mosselen
2 kg mosselen
1 prei
1 bleekselderij steel
Olijfolie
2 eetlepels boter
250 gram gerookte schelvis ( smoked haddock )
100 ml whiskey
2 dl (koks)room
Wat gehakte peterselie
4 plakken desembrood

Was de mosselen en kijk na op “baarden” en andere ongeregeldheden.
Pluk de haddock in stukjes zonder vel en graat.
Snijd de prei en bleekselderij mooi gelijk en fijn.
Bewaar wat van het jonge lichtgele midden van de bleekselderij om te garneren.
In een grote pan de boter, een scheut olijfolie samen met de prei en selderij verhitten, roer af en toe door.
Voeg de haddock en whisky toe en flambeer.
Dan de mosselen en room toevoegen en koken tot ze gaar zijn, verdeel ze dan over de borden en laat de saus snel nog wat inkoken en breng eventueel nog op smaak.
Strooi de peterselie en jonge bleekselderij erover.

Serveer met een stuk desembrood.